Receptes

Sudachi zefīri (Maršmelovi)

Sastāvdaļas: 500 g Sudachi biezenis Ponthier 750 g cukurs pūdercukurs Dansukker, pēc vēlēšanās 60 g zelatīns Santa Maria 250 g inverta cukurs 250 g inverta cukurs 100 g ūdens kukurūzas ciete, pēc vēlēšanās citronskābe, pēc vēlēšanās (Krāsots) pūdercukurs, pēc vēlēšanās Pagatavošana: Vāri biezeni ar cukuru un inverta cukuru (250g) līdz 110⁰ C. Noņem no plīts

Kazeņu želeja

Sastāvdaļas: 1 kg kazeņu biezenis Ponthier 80 g cukurs 778g cukurs 100 g glikozes sīrups 16 g dzeltenais pektīns (E440) 26 g citronskābe (E330) Pagatavošana: Sakarsē biezeni līdz 45⁰C, pievieno dzelteno pektīnu sajauktu ar cukuru (778g), masu uzkarsē līdz 106⁰C – 107⁰C un lej konditorejas formā, kas novietota uz silikona paklājiņa. Masu noturi vienu dienu pirms

Kokosriekstu, meža zemeņu un karameļu deserts

Sastāvdaļas un pagatavošana: Sāļa karamele 200 g cukurs 84 g sviests Marge 336 g saldais krējums 135 g glikoze 1 gab. vaniļas pāksts 40 g piena šokolāde Gatavo sauso karameli – sajauc cukuru, glikozi un vaniļu. Mērču pannā uzkarsē karameli līdz 104⁰ C un noņem no karstās virsmas. Paralēli uzkarsē saldo krējumu un piena šokolādi

Eksotisko augļu deserts

Sastāvdaļas un pagatavošana: Kokosriekstu kārta 75 g olu baltums Balticovo 25 g pūdercukurs Dansukker 13 g mandeļu milti 65 g kokosriekstu skaidiņas 50 g cukurs Izsijā mandeļu miltus un pūdercukuru, sajauc ar kokosriekstu skaidiņām. Sakul olu baltumus līdz viendabīgai masai un pakāpeniski pievieno cukuru, un kul līdz stingrai konsistencei. Pievieno mandeļu miltus un pūdercukuru, iejauc

Flavicarpa marakujas tartes

Sastāvdaļas un pagatavošana: Breton smilšu mīklas pamatne 200 g sālīts sviests Marge 75 g nesālīts sviests 90 g pūdercukurs Dansukker 10 g olu dzeltenumu masa Balticovo 250 g kviešu milti Hercogs 50 g kartupeļu ciete Alojas 1 vesela laima miziņa Sālīto un nesālīto sviestu jauc kopā ar pūdercukuru, izmantojot kulinārijas lāpstiņu. Pievieno olu dzeltenumu masu,

Melnās mīdijas baltvīnā ar ķiplokiem, garšaugiem un kraukšķīgu bageti

Sastāvdaļas (2 porcijas): 1 kg melnās mīdijas 100 ml baltvīns Chardonnay, sauss (Tussock Jumper) 500 g mazā franču bagete (Crispy Bakers) 200 g sviests 100 ml saldais krējums 30 g pētersīļi 40 g ķiploki 10 g timiāns Melnie graudu pipari 10 g cukurs Pagatavošana: Pārlasi mīdijas un izmet vaļējās. Ja nepieciešams, noskalo zem auksta ūdens

Austeres ar spinātiem, mandeļu lapām un spinātiem

Sastāvdaļas (1 porcija): 3 gab. austeres 20 g baltvīns Chardonnay – iesaku “Tussock jumper” 25 g siers Grana Padano Soresina 10 g mandeļu šķēlītes 35 g saldais krējums 15 g sviests 100 g svaigi spināti 10 g sīpoli 10 g ķiploki Muskatrieksts Sāls Melnie graudu pipari Pagatavošana: Lej baltvīnu katliņā, liec uz vidējas uguns un

Svilināts tuncis

Sastāvdaļas: 1.1 kg tuncis 35 g Olitalia olīveļļa 10 g Olitalia sezama eļļa 100 g Santa Maria terijaki glazūra 10 g Santa Maria sāls 2 g Santa Maria pipari 10 g wasabi 1 kg svaigs gurķis Pagatavošana: Tuncis Sagriez tunci gabalos, uzber sāli un piparus. Pannā uzkarsē olīveļļu un sezama eļļu, maksimālā temperatūrā ātri apcep

Tortiļas groziņš ar vistas fahitu

Sastāvdaļas: 400 g vistas fileja 20 g Santa Maria Chicken fond 20 g Santa Maria Grill oil 10 g Santa Maria Chicken seasoning no added salt Pagatavošana: Vistu sagriez strēmelītēs, iemarinē garšvielās un apcep eļļā uz pannas. Sastāvdaļas: 100 g sarkanais pipars 100 g cukīni 200 g sīpoli 200 g burkāni 50 g ziedkāposts 500

Maģiskie maršmelovi

Sastāvdaļas (10 porcijas): 20 gab. maršmelovi 5 gab Kressalāti – Koppert Cress Sechuan Button 40 g cukurs Apelsīna miziņa 20 g apgrauzdētas melnās sezama sēkliņas 80 ml apelsīna sula 10 g ciete 400 g mellenes Kressalāti – Koppert Cress Anise Blossom Kressalāti – Koppert Cress Paztizz Tops Kressalāti – Koppert Cress Zallotti Blossom Pagatavošana: Uz pannas apelsīnu sulā

Tortiļas burgers meksikāņu gaumē

Sastāvdaļas: 800 g malta liellopa gaļa 30 g SANTA MARIA liellopa gaļas garšviela 25 g SANTA MARIA maltas gaļas garšviela 100 g SANTA MARIA BBQ mērce Visu rūpīgi sajauc kopā un izveido neliela izmēra kotletes. Apcep pannā vai uz grila un apsmērē ar BBQ mērci. 250 g burkāni 250 g sīpoli 100 g paprika 100

Šokolādes kārums ar marshmallow un mini načo čipsiem

Sastāvdaļas: 200 g šokolāde 50 g zemesrieksti 20 g marshmallow zefīri 100 g sviests 150 g saldais krējums 50 g karamele 10 gab. zemenes Santa Maria Mini Nacho čipsi (iepakojums) 20 g Santa Maria vaniļas cukurs 10 g Santa Maria jūras sāls Pagatavošana: Zemesriekstus apcep ar jūras sāli. Izkausē šokolādi, pievieno sviestu un saldo krējumu.

Pecorino flāns ar sautētām sēnēm

Sastāvdaļas (4 porcijas): 400 g RISTORIS Pecorino krēmsiers 300 ml RISTORIS tomātu picas mērce Olitalia Extra virgin olīveļļa 300 g RISTORIS eļļā sautētas Nameko sēnes 4 Balticovo olas Santa Maria muskatrieksts Maldon jūras sāls Santa Maria malti melnie pipari Baltvīns Hauser, 10,5% Pagatavošana: Pecorino krēmsieru liec blenderī arī olām, šķipsnu aromātiskā muskatrieksta. Pievieno sāli un

Astoņkāja salāti ar turku zirņiem, fenheli un apelsīnu

Sastāvdaļas (4 porcijas): 1 kg astoņkājis 200 g fenhelis 150 g RISTORIS Turku zirņi 1 burkāns 1 selerijas kāts 2 apelsīni 2 lauru lapas pētersīļi 1 citrons Sāls un pipari pēc garšas Extra Virgin olīveļļa pēc garšas Pagatavošana: Vāri astoņkāji 35 minūtes, pievieno lauru lapas, burkānu, selerijas un pētersīļa kātu. Ļauj tam atdzist tajā pašā

Puravu un kartupeļu krēmzupa ar artišokiem

Sastāvdaļas (4 porcijas): 1 l dārzeņu buljons 700 g RISTORIS grilēti artišoki 180 g puravi 300 g kartupeļi 50 g Extra Virgin olīveļļa 4 zariņi timiāns Grauzdiņiem: 4 šķēles maize (pēc izvēles) 30 g Extra Virgin olīveļļa Pagatavošana: Nomazgā puravu, noņem ārējo kārtu un sagriez balto daļu plānās šķēlītēs. Nomizo kartupeļus un sagriez mazos kubiņos.

Braunijs ar iebiezinātā piena glazūru

Braunijs Sastāvdaļas: 500 g tumšās šokolādes maisījums biskvītam “Mega Chocolate” 3 olas 80 g rapšu eļļa 110 g ūdens Pagatavošana: Tumšās šokolādes maisījumu sajauc ar olām, eļļu un vēsu ūdeni. Visu sajauc vienmērīgā masā virtuves kombainā un uz lēniem apgriezieniem – 30 sek., pēc tam 3-4 min. – uz ātriem apgriezieniem. Gatavo mīklu lej trauciņos

Svaigā burkānu uzkoda

Sastāvdaļas (10 porcijas): 30 maza izmēra burkāni ar lakstiem Koppert Cress Daikon Cress 20 g sinepes 150 ml olīveļļa ½ nogatavināts avokado 20 g grauzdētas sinepju sēklas Dekorēšanai: Koppert Cress Daikon Cress un Mustard Cress Pagatavošana: Nomizo burkānus un nogriez lakstus, lai paliek nedaudz zaļums galos. Blenderī liec sinepes (sinepes izvēlies pēc vēlamā stipruma), olīveļļu,

Klasiskais humuss

Sastāvdaļas (8 porcijas): 800 g  konservēti turku zirņi 4 ēd.k. tahini pasta 2 ķiploku daiviņas 1 tējk. jūras sāls 6 ēd.k. Extra virgin olīveļļa 3 ½ ēd.k.  svaigi spiesta citronu sula Pagatavošana: Turku zirņus noskalo aukstā ūdenī un liek blenderī. Pievieno tahini pastu (sezama sēklu pasta – var pagatavot pats vai iegādāties jau gatavu), sasmalcinātu

Meringu cepumi

Sastāvdaļas: 4 gab. olu baltumi 2 g cepamais pulveris 200 g pūdercukurs 2 ml vaniļas esence pistācijas 200 g Mec 3 ananasu pasta Pagatavošana: Olu baltumus vienmērīgi sajauc, tad pievieno cepamo pulveri, pūdercukuru un vaniļas esenci. Visu viegli sakuļ. Pievieno ananasu pastu un turpina putot līdz stingrām putām. Pievieno drupinātus riekstus. Ja pašam nav vēlme

Shiso tartars

Tartars Sastāvdaļas (10 porcijas): 20 gab. Koppert Cress Shiso Leaves 400 g tunzivs tartars (vai citas zivs tartars) 2 gab. laims 50 ml olīveļļa 5 g biešu pulveris Sāls, kajēnas pipari Pagatavošana: Tunzivs tartaru, laimu, olīveļļu un biežu pulveri vienmērīgi sajauc kopā. Pēc garšas pievieno garšvielas. Uz šķīvja liek Koppert Cress Shiso Leaves, kuras pilda

Mango torte

Biskvīts Sastāvdaļas: 150 g maisījums biskvīta mīklai Golden Biscuit 150 g kviešu milti 200 g cukurs 300 g olas 50 g ūdens Pagatavošana: Visas sastāvdaļas liek traukā un puto 2 min., lēni un 4 min., ātri, līdz masas apjoms trīskāršojies un kļuvis krēmīgs. Gatavo masu smērē uz paplātes (40 x 60 cm), cep 180 C

Veģetārās austeres

Sastāvdaļas (10 porcijas): 10 gab. Koppert Cress Oyster Leaves 10 gab. Koppert Cress Salty Fingers 10 gab. Koppert Cress Apple Blossoms 100 g bezpiedevu jogurts 1 laims 50 ml Borage Cress eļļa 10 gab. Aclla Cress Pagatavošana: Sajauc kopā jogurtu un laima sulu. Skābumu regulē pēc garšas. Borage Cress eļļa: Blenderī sajauc Koppert Cress Borage

Kressaltātu “Spring rolls”

Sastāvdaļas (10 porcijas): 10 gab. rīsu papīrs 1 gurķis 2 burkāni 2 zaļie āboli 20 Kopper Cress “Hippo Tops” 20 Koppert Cress “Salad Pea`s”, “Sakura Cress”, “Adji Cress”, “Basil Cress”,”Limon Cress” Thai Vinaigrette (visas sastāvdaļas sajauc kopā – mērces saldumu regulē pēc garšas) Tamari mērce Sojas mērce Cukurs Laima sula Pagatavošana: Gurķi, burkānus un zaļos

Šokolādes pīrāgs ar sarkanajām lēcām

Sastāvdaļas (16 cm diametrā): 180 g sarkanās lēcas 100 g šokolāde 1 ēd.k. vīnogu eļļa 1 gab. ola 100 g biezpiens 20 g kakao 4 ēd.k. agaves sīrups 2 ēd.k. mandeļu milti 1 ēd.k. kafija Pagatavošana: Lēcas nomazgā un izvāri, līdz kļuvušas mīkstas. Ļauj mazliet atdzist, pievieno eļļu un ar rokas blenderi pagatavo biezeni. Pievieno

Vegānu dzērveņu trifeles

Sastāvdaļas (50 gab. pa 100 g): 100 g valrieksti 50 g saulespuķu sēklas 300 g dzērveņu sukādes 1 ēd.k agaves sīrups vai medus 30 ml svaigi spiesta apelsīnu sula 1 tējk. apelsīna mizas Pagatavošana: Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sasmalcina līdz viendabīgai masai. Nosver un izveido apaļas formas trifeles (10 g) – dekorē tās

Biešu – aveņu deserts ar griķu cepumiem

Biešu – aveņu deserts Sastāvdaļas (5 porcijām pa 70 g): 80 g biešu biezenis 120 g aveņu biezenis (bez kauliņiem) 100 g bezpiedevu jogurts 70 g saldais krējums 35% 5 tējk. agaves sīrups 4 g želatīna pulveris 24 g ūdens 1 tējk. laima sulas Aveņu želeja 125 g aveņu biezenis (ar kauliņiem) 5 g želatīna

“Šokolādes trio” musa kūciņas

Smilšu mīkla Pâte Sablée:  435 g milti 170 g pūdercukurs 4 g sāls 55 g mandeļu milti 255 g sviests 76 g olas Samaisa kopā 105 g miltu, cukuru, sāli, mandeļu miltus un sviestu. Pievieno olas un 330 g miltu. Izrullē mīklu starp divām cepampapīra loksnēm un sasaldē. Izgriež ar apaļu formiņu cepumus un cep

Gurķu karpačo ar dārzeņiem, parmezāna siera un citronzāles mērci

Sastāvdaļas: 100 g “Bonduelle” saldēto dārzeņu maisījums “WOK China” ½ gurķis Ēdamkarote čili piparu eļļa Ēdamkarote olīveļļa 1 ķiploka daiviņa 1/6 tējkarote “I am the Spice” citronzāle 1/3 citrons 20 g parmezāna siers “Im am the Spice” pipari Dārzeņu maisījumu liek tvaika katlā un tvaicē 5 – 6 min., līdz dārzeņi kļūst kraukšķīgi. Uzkarsē pannu,

Parmezāna – tomātu – bazilika siera kūka

Parmezāna drumstalas: 300 g sviests 100 g sarīvēts parmezāns 24 g sāls 100 g brūnais cukurs 200 g cukurs 240 g mandeļu milti 260 g milti 80 g šokolāde Paliette Feullentine Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa mikserī. Atdzesē ledusskapī 1 stundu. Cep 160C 12 min. Tomātu – zemeņu – bazilika želeja: 200 g svaigas zemenes 200