Astoņkāja salāti ar turku zirņiem, fenheli un apelsīnu

Sastāvdaļas (4 porcijas):

1 kg astoņkājis

200 g fenhelis

150 g RISTORIS Turku zirņi

1 burkāns

1 selerijas kāts

2 apelsīni

2 lauru lapas

pētersīļi

1 citrons

Sāls un pipari pēc garšas

Extra Virgin olīveļļa pēc garšas

Pagatavošana:

Vāri astoņkāji 35 minūtes, pievieno lauru lapas, burkānu, selerijas un pētersīļa kātu.

Ļauj tam atdzist tajā pašā ūdenī. Nogriez no fenheļa augšējās daļas dilles un smalki sakapā.

Sagatavo maisījumu no divām apelsīna un citrona miziņām, un sakapātām fenheļa dillēm.

Nosusiniet astoņkāji un atbrīvojiet no liekās ādas. Sagriez neliela izmēra gabaliņos un liec uz šķīvja ar smalki sagrieztu fenheli, turku zirņiem un attīrīta apelsīna gabaliem.

Garnējiet ar sakapātu pētersīli, sāli, pipariem, viena apelsīna sulu un četrām ēdamkarotēm Extra Virgin olīveļļu.