Austeres ar spinātiem, mandeļu lapām un spinātiem

Sastāvdaļas (1 porcija):
3 gab. austeres
20 g baltvīns Chardonnay – iesaku “Tussock jumper”
25 g siers Grana Padano Soresina
10 g mandeļu šķēlītes
35 g saldais krējums
15 g sviests
100 g svaigi spināti
10 g sīpoli
10 g ķiploki
Muskatrieksts
Sāls
Melnie graudu pipari

Pagatavošana:
Lej baltvīnu katliņā, liec uz vidējas uguns un iztvaicē. Pievieno saldo krējumu un ļauj mērcei sabiezēt, pievieno garšvielas. Sagriež smalki sīpolus un ķiplokus, apcep sviestā, līdz sīpoli kļūst mīksti. Sīpoliem un ķiplokiem pievieno spinātu lapas, ātri apmaisa un pievieno mandeļu šķēlītes, baltvīna mērci, rīvētu muskatriekstu un piparus, sāli pēc garšas. Austeres attaisa, nolej šķidrumu.
Austeru gaļu pārklāj ar spinātu maisījumu, pārber rīvētu sieru un cep krāsnī 180 C 10 min.