Biešu – aveņu deserts
Sastāvdaļas (5 porcijām pa 70 g):
80 g biešu biezenis
120 g aveņu biezenis (bez kauliņiem)
100 g bezpiedevu jogurts
70 g saldais krējums 35%
5 tējk. agaves sīrups
4 g želatīna pulveris
24 g ūdens
1 tējk. laima sulas
Aveņu želeja
125 g aveņu biezenis (ar kauliņiem)
5 g želatīna pulveris
30 g ūdens
Pagatavošana:
1. Vidēja lieluma bieti nomazgā, ieliek cepamajā maisā un cep cepeškrāsnī 190C aptuveni 1 min. Kad tā gatava, mazliet atdzesē un sablenderē.
2. Virtuves kombainā sablenderē svaigas vai saldētas avenes, izlaiž caur sietu, lai atbrīvotos no kauliņiem. Sajauc ar biešu biezeni.
3. Uzbriedina želatīnu. Biešu – aveņu biezeni uzsilda līdz 70-80C un sajauc ar želatīna masu.
4. Bezpiedevu jogurtu (istabas temperatūrā) sajauc ar agaves sīrupu. Saputo saldo krējumu. Nelielu biešu – aveņu masu sajauc ar jogurtu un tad uzmanīgi sajauc ar atlikušo silto biezeni.
5. Beigās pievieno mazliet uzputotu saldo krējumu. Desertu liek trauciņos un atdzesē ledusskapī apmēram 2 h. Dekorē ar cidoniju sukādēm.
Griķu cepumi
Sastāvdaļas (50 gab. pa 10 g)
150 g griķu pilngraudu milti
100 g kviešu pilngraudu milti
400 g bezpiedevu jogurts
30 g kakao
150 g brūnais cukurs
2 ēd. k. vīnogu kauliņu eļļa
1/4 tējk. sāls
1/2 tējk. sodas
Pagatavošana:
1. Bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
2. Atsevišķā bļoda sajauc bezpiedevu jogurtu ar eļļu.
3. Visu apvieno. Ar eļļu iesmērē rokas, saripina bumbiņas un uz cepešpannas saplacina ar plaukstu.
4. Cep 180C aptuveni 15 min. Pirms lietošanas atdzesēt uz restes.