Klasiskais humuss

Sastāvdaļas (8 porcijas):

800 g  konservēti turku zirņi

4 ēd.k. tahini pasta

2 ķiploku daiviņas

1 tējk. jūras sāls

6 ēd.k. Extra virgin olīveļļa

3 ½ ēd.k.  svaigi spiesta citronu sula

Pagatavošana:

Turku zirņus noskalo aukstā ūdenī un liek blenderī. Pievieno tahini pastu (sezama sēklu pasta – var pagatavot pats vai iegādāties jau gatavu), sasmalcinātu ķiploku, sāli, citronu sulu un 7 ēdamkarotes šķidrumu no konservētajiem turku zirņiem. Visu sablendē un lēnām pievieno olīveļļu.

Kad viss sablenderēts viendabīgā masā, liek uz šķīvja, apslaki ar olīveļļu un dekorē ar turku zirņiem.