Sastāvdaļas un pagatavošana:
Sāļa karamele
200 g cukurs
84 g sviests Marge
336 g saldais krējums
135 g glikoze
1 gab. vaniļas pāksts
40 g piena šokolāde
Gatavo sauso karameli – sajauc cukuru, glikozi un vaniļu. Mērču pannā uzkarsē karameli līdz 104⁰ C un noņem no karstās virsmas. Paralēli uzkarsē saldo krējumu un piena šokolādi līdz 55⁰ C, tad masu pievieno nedaudz atdzesētai karamelei.
Masu atdzesē līdz 55⁰ C un pievieno sviestu.
Samaisi, izmantojot putojamo slotiņu.
Meža zemeņu želeja
1 kg meža zemeņu biezenis Ponthier
14 g želatīns Santa Maria
Sasildi meža zemeņu biezeni un pievieno mīkstu želatīnu.
Piezīme: meža zemeņu biezenis var tikt aizstāts ar PONTHIER zemeņu biezeni.
Kokosriekstu pildījums
250 g kokosriekstu biezenis Ponthier
225 g saldais krējums
50 g olu baltums Balticovo
Sajauc visas sastāvdaļas un sakuļ mikserī. Pildi sifonā.
Meringi
500 g olu baltums Balticovo
55 g cukurs
375 g pūdercukurs Dansukker
225 g cukurs
150 g pūdercukurs Dansukker
Sakuļ 55 g cukuru un olu baltumu. Kad masa stingra, pievieno 375 g pūdercukura.
Iejauc ar konditorejas lāpstiņu 225 g cukuru un 150 g pūdercukura.
Uz cepamās pannas ar konditorejas maisiņa palīdzību
veido meringu līnijas un cep krāsnī 90⁰ C 2 stundas.
Savienošana
Liec tējkaroti karameles neliela trauciņa apakšā. Pēc tam liec meža zemeņu želejas slāni un kokosriekstu pildījuma slāni. Dekorē ar meringu gabaliņiem un svaiga kokosrieksta šķēlītēm.