Kokosriekstu, meža zemeņu un karameļu deserts

Sastāvdaļas un pagatavošana:

Sāļa karamele

200 g cukurs

84 g sviests Marge

336 g saldais krējums

135 g glikoze

1 gab. vaniļas pāksts

40 g piena šokolāde

Gatavo sauso karameli – sajauc cukuru, glikozi un vaniļu. Mērču pannā uzkarsē karameli līdz 104⁰ C un noņem no karstās virsmas. Paralēli uzkarsē saldo krējumu un piena šokolādi līdz 55⁰ C, tad masu pievieno nedaudz atdzesētai karamelei.
Masu atdzesē līdz 55⁰ C un pievieno sviestu.
Samaisi, izmantojot putojamo slotiņu.

Meža zemeņu želeja

1 kg meža zemeņu biezenis Ponthier

14 g želatīns Santa Maria

Sasildi meža zemeņu biezeni un pievieno mīkstu želatīnu.
Piezīme: meža zemeņu biezenis var tikt aizstāts ar PONTHIER zemeņu biezeni.

Kokosriekstu pildījums

250 g kokosriekstu biezenis Ponthier

225 g saldais krējums

50 g olu baltums Balticovo

Sajauc visas sastāvdaļas un sakuļ mikserī. Pildi sifonā.

Meringi

500 g olu baltums Balticovo

55 g cukurs

375 g pūdercukurs Dansukker

225 g cukurs

150 g pūdercukurs Dansukker

Sakuļ 55 g cukuru un olu baltumu. Kad masa stingra, pievieno 375 g pūdercukura.
Iejauc ar konditorejas lāpstiņu 225 g cukuru un 150 g pūdercukura.
Uz cepamās pannas ar konditorejas maisiņa palīdzību
veido meringu līnijas un cep krāsnī 90⁰ C 2 stundas.

Savienošana

Liec tējkaroti karameles neliela trauciņa apakšā. Pēc tam liec meža zemeņu želejas slāni un kokosriekstu pildījuma slāni. Dekorē ar meringu gabaliņiem un svaiga kokosrieksta šķēlītēm.