Kressaltātu “Spring rolls”

Sastāvdaļas (10 porcijas):

10 gab. rīsu papīrs

1 gurķis

2 burkāni

2 zaļie āboli

20 Kopper Cress “Hippo Tops”

20 Koppert Cress “Salad Pea`s”, “Sakura Cress”, “Adji Cress”, “Basil Cress”,”Limon Cress”

Thai Vinaigrette (visas sastāvdaļas sajauc kopā – mērces saldumu regulē pēc garšas)

Tamari mērce

Sojas mērce

Cukurs

Laima sula

Pagatavošana:

Gurķi, burkānus un zaļos ābolus sagriež vienāda garuma salmiņos. Sagatavo lēzenu šķīvi, ielej tajā verdošu ūdeni un liek tajā rīsu papīra loksni uz 30 sekundēm. Papīru notecina un liek uz sausa koka virtuves dēlīša.

Kad rīsu papīrs gatavs, pilda tajā sagatavotās sastāvdaļas un kressalātus. Sastāvdaļas liek lapas apakšējā malā, visā tā platumā. Pārlej ar “Thai Vinaigrette” mērci. Tad pārloka lapas malu pār pildījumu un sarullē “Spring roll”.

Gatavos rullīšus garnē ar Scarlet Cress, sezama sēklām un Tahoon Cress eļļu.