Melnās mīdijas baltvīnā ar ķiplokiem, garšaugiem un kraukšķīgu bageti

Sastāvdaļas (2 porcijas):

1 kg melnās mīdijas

100 ml baltvīns Chardonnay, sauss (Tussock Jumper)

500 g mazā franču bagete (Crispy Bakers)

200 g sviests

100 ml saldais krējums

30 g pētersīļi

40 g ķiploki

10 g timiāns

Melnie graudu pipari

10 g cukurs

Pagatavošana:

Pārlasi mīdijas un izmet vaļējās. Ja nepieciešams, noskalo zem auksta ūdens un norauj “bārdiņas”.
Ķiploku smalki sakapā, liec cepties sviestā (katliņā vai dziļā pannā). Kad ķiploks viegli apcepies,
liec klāt mīdijas, timiānu, lej klāt baltvīnu un saldo krējumu.
Katlam uzliec vāku un ļauj mīdijām gatavoties pa reizei apmaisot.
Mīdijas ir gatavas, kad visas ir atvērušās.
Bageti sagriez ērtos gabalos. Pasniedz kopā ar mīdijām.
Mīdijas pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem.