Sastāvdaļas (2 porcijas):
1 kg melnās mīdijas
100 ml baltvīns Chardonnay, sauss (Tussock Jumper)
500 g mazā franču bagete (Crispy Bakers)
200 g sviests
100 ml saldais krējums
30 g pētersīļi
40 g ķiploki
10 g timiāns
Melnie graudu pipari
10 g cukurs
Pagatavošana:
Pārlasi mīdijas un izmet vaļējās. Ja nepieciešams, noskalo zem auksta ūdens un norauj “bārdiņas”.
Ķiploku smalki sakapā, liec cepties sviestā (katliņā vai dziļā pannā). Kad ķiploks viegli apcepies,
liec klāt mīdijas, timiānu, lej klāt baltvīnu un saldo krējumu.
Katlam uzliec vāku un ļauj mīdijām gatavoties pa reizei apmaisot.
Mīdijas ir gatavas, kad visas ir atvērušās.
Bageti sagriez ērtos gabalos. Pasniedz kopā ar mīdijām.
Mīdijas pārkaisi ar sasmalcinātiem pētersīļiem.