Parmezāna – tomātu – bazilika siera kūka

Parmezāna drumstalas:

300 g sviests

100 g sarīvēts parmezāns

24 g sāls

100 g brūnais cukurs

200 g cukurs

240 g mandeļu milti

260 g milti

80 g šokolāde Paliette Feullentine

Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa mikserī. Atdzesē ledusskapī 1 stundu. Cep 160C 12 min.

Tomātu – zemeņu – bazilika želeja:

200 g svaigas zemenes

200 g aveņu tomāti

200 g zemeņu biezenis

12 g NH pektīns

140 g cukurs

8 g želatīna plāksnes

36 g Modena Vinegar etiķis

4 g citronskābe

Samaisa biezeni, zemenes, aveņu tomātus, pievieno cukuru kopā ar pektīnu un uzvāra. Pievieno izmērcētas želatīna plāksnes, etiķi un citronskābi. Visas sastāvdaļas uzvāra. Pēc tam liek atdzesēties.

Baltās šokolādes – krēmsiera – bazilika muss:

220 g saldais krējums

300 g Philadelphia krēmsiers

180 g bazilika ūdens

590 g baltā šokolāde

10 g želatīna plāksnes

750 g saputots saldais krējums

Samaisa krēmsieru ar 220 g saldā krējuma. Izkausē šokolādi un samaisa kopā ar krēmsiera masu. Sastāvdaļas sablenderē. Pievieno bazilika ūdeni un izmērcēto želatīnu, sablenderē. Uzmanīgi pievieno saputotu saldo krējumu. Lieto uzreiz!