Parmezāna drumstalas:
300 g sviests
100 g sarīvēts parmezāns
24 g sāls
100 g brūnais cukurs
200 g cukurs
240 g mandeļu milti
260 g milti
80 g šokolāde Paliette Feullentine
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa mikserī. Atdzesē ledusskapī 1 stundu. Cep 160C 12 min.
Tomātu – zemeņu – bazilika želeja:
200 g svaigas zemenes
200 g aveņu tomāti
200 g zemeņu biezenis
12 g NH pektīns
140 g cukurs
8 g želatīna plāksnes
36 g Modena Vinegar etiķis
4 g citronskābe
Samaisa biezeni, zemenes, aveņu tomātus, pievieno cukuru kopā ar pektīnu un uzvāra. Pievieno izmērcētas želatīna plāksnes, etiķi un citronskābi. Visas sastāvdaļas uzvāra. Pēc tam liek atdzesēties.
Baltās šokolādes – krēmsiera – bazilika muss:
220 g saldais krējums
300 g Philadelphia krēmsiers
180 g bazilika ūdens
590 g baltā šokolāde
10 g želatīna plāksnes
750 g saputots saldais krējums
Samaisa krēmsieru ar 220 g saldā krējuma. Izkausē šokolādi un samaisa kopā ar krēmsiera masu. Sastāvdaļas sablenderē. Pievieno bazilika ūdeni un izmērcēto želatīnu, sablenderē. Uzmanīgi pievieno saputotu saldo krējumu. Lieto uzreiz!