Pecorino flāns ar sautētām sēnēm

Sastāvdaļas (4 porcijas):

400 g RISTORIS Pecorino krēmsiers

300 ml RISTORIS tomātu picas mērce

Olitalia Extra virgin olīveļļa

300 g RISTORIS eļļā sautētas Nameko sēnes

4 Balticovo olas

Santa Maria muskatrieksts

Maldon jūras sāls

Santa Maria malti melnie pipari

Baltvīns Hauser, 10,5%

Pagatavošana:

Pecorino krēmsieru liec blenderī arī olām, šķipsnu aromātiskā muskatrieksta. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un sablendē līdz viendabīgai masai.

Paņem formu, iesmērē ar eļļu un ieklāj cepamo papīru tā, lai papīrs iet pāri malām. (Tā būs vieglāk izņemt flānu no formiņām pēc cepšanas.)

Formiņas pildi ar gatavo maisījumu, atstājot 1 cm brīvu no augšas. Tad liec formiņas pannā, kurā lej istabas temperatūras ūdeni tā, lai gandrīz visa formiņa būtu ūdenī.

Flānus gatavo 40 minūtes iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, kurā temperatūra sasniegusi 160°C.

Lielā pannā apcep sakapātu ķiploka daiviņu, tad pārliec ķiploku trauciņā un tajā pašā pannā liec cepties sēnes. Cep sēnes augstā temperatūrā un pārlej ar baltvīnu. Kad vīns iztvaikojis, pievieno tomātu mērci un turpini cept 5 minūtes.

Kad flāni gatavi un augšpuse apgrauzdējusies, ņem ārā no formiņām un liec uz šķīvja.

Dekorējiet katru flānu ar tomātu, sēņu mērci un Pecorino pārslām.

Pasniedz nekavējoties.