Puravu un kartupeļu krēmzupa ar artišokiem

Sastāvdaļas (4 porcijas):

1 l dārzeņu buljons

700 g RISTORIS grilēti artišoki

180 g puravi

300 g kartupeļi

50 g Extra Virgin olīveļļa

4 zariņi timiāns

Grauzdiņiem:

4 šķēles maize (pēc izvēles)

30 g Extra Virgin olīveļļa

Pagatavošana:

Nomazgā puravu, noņem ārējo kārtu un sagriez balto daļu plānās šķēlītēs.

Nomizo kartupeļus un sagriez mazos kubiņos.

Olīveļļā apcep puravu, līdz tas kļuvis brūns, pievieno kartupeļus un artišoku, nedaudz apcep pievienojot sāli un piparus pēc garšas.

Apceptajiem dārzeņiem pievieno buljonu un augstā temperatūrā cep 15 – 20 minūtes. Ja buljons iztvaiko, pievieno to vēl nedaudz. Atceries – atstāj nedaudz buljona, ja nepieciešams to papildus pievienot.

Kad dārzeņi gatavi, pievieno sakapātu timiānu. Gatavos dārzeņus liek blenderī un sablendē viendabīgā masā. Ja nepieciešams, pievieno papildus buljonu, lai krēmzupa iegūtu vēlamo konsistenci.

Kad zupa gandrīz gatava, pagatavo maizes grauzdiņus: sagriez nelielos kubiņos, apslaki ar Extra Virgin olīveļļu un cepeškrāsnī grila režīmā cep 3-4 minūtes vai arī apcep uz pannas, līdz tie kļuvuši kraukšķīgi.

Zupu pasniedz ar maizes grauzdiņiem.