“Šokolādes trio” musa kūciņas

Smilšu mīkla Pâte Sablée:

 435 g milti

170 g pūdercukurs

4 g sāls

55 g mandeļu milti

255 g sviests

76 g olas

Samaisa kopā 105 g miltu, cukuru, sāli, mandeļu miltus un sviestu. Pievieno olas un 330 g miltu. Izrullē mīklu starp divām cepampapīra loksnēm un sasaldē. Izgriež ar apaļu formiņu cepumus un cep 10-12 min 160C. Atdzesē.

Tumšās un piena šokolādes cremeux:

650 g saldais krējums 35 %

20 g invertēts cukurs

9 g želatīna plāksnes

230 g izkausēta Weiss Galaxie Lait piena šokolāde 41 %

240 g izkausēta Weiss Galaxie tumšās šokolāde 67 %

Uzsilda saldo krējumu kopā ar invertēto cukuru un izmērcētām želatīna plāksnēm. Gatavo masu samaisa ar izkausēto šokolādi, sablenderē. Liek formās, sasaldē.

Baltās šokolādes namelaka ar vaniļu:

208 g piens

4 vaniļas pākstis

24 g glikozes sīrups

8 g želatīna plāksnes (izmērcē aukstā ūdenī)

300 g Weiss Aneo baltās šokolādes 34 % (izkausē kopā ar kakao sviestu)

32 g kakao sviests

416 g saldais krējums

Pienu uzsilda kopā ar vaniļas sēkliņām un glikozi, atstāj ievilkties uz 5 minūtēm. Tad savieno kopā ar izkausēto šokolādi ar kakao sviestu, pievieno izmērcēto želatīnu un sablenderē, pievieno aukstu saldo krējumu un sablenderē. Lej formās un sasaldē.

Kakao spoguļglazūra:

100 g ūdens

460 g saldais krējums 35 %

640 g cukurs

200 g kakao pulveris

24 g želatīns (+ 120 g aukstā ūdens)

Uzvāra ūdeni, saldo krējumu, cukuru, pievieno kakao pulveri, samaisa. Izberž caur sietiņu, uzvāra vēlreiz, pievieno želatīnu, sablenderē. Atdzesē 35 C.