Svilināts tuncis

Sastāvdaļas:

1.1 kg tuncis

35 g Olitalia olīveļļa

10 g Olitalia sezama eļļa

100 g Santa Maria terijaki glazūra

10 g Santa Maria sāls

2 g Santa Maria pipari

10 g wasabi

1 kg svaigs gurķis

Pagatavošana:

Tuncis

Sagriez tunci gabalos, uzber sāli un piparus. Pannā uzkarsē olīveļļu un sezama eļļu, maksimālā temperatūrā ātri apcep tunci no visām pusēm. Kad tuncis apcepts, liec uz šķīvja, apsmērē no visām pusēm ar terijaki glazūru un atstāj marinēties vismaz 1 h.

Pasniegšanai griež nelielos gabaliņos.

Gurķu karpačo

Gurķus sagriež plānās šķēlītes un kārto uz šķīvja.

Mērce

Saputo sojas mērci, olīveļļu un wasabi. Garšai pēc vajadzības var pievienot cukuru.

Visas sastāvdaļas kārto uz šķīvja pasniegšanai.